Søk
 

TILBUD
GAVETIPS
Vinsj
Baugpropell
Belysning og LED
Båtpleie
Elektrisk utstyr
Fiske
Flagg
Fortøyningsutstyr
Gassutstyr
Kjøling
Koking
Motortilbehør
Måkejagere
Opplagsutstyr
Sikkerhet og flyteprodukter
Spis og drikk
Stiger/plattform
Stoler og bord
Styring - kontrollutstyr
Elektronikk/navigasjon
Teak
Tekstiler
Trimplan
Vannsport og fritid
Varme
VVS
Kjekt å ha

Innlogging

[Du står her: Artikler/Hvorfor bruke bunnstoff?]

Hvorfor bruke bunnstoff?


Å bunnstoffe båten din er kanskje ikke så morsomt, men veldig viktig dersom du ønsker å holde din båts overflate under vannlinjen ren.


Havet rundt vår kyst inneholder en mengde mikroorganismer og planteliv, som alle konkurrerer om en plass å leve og vokse. Kjent som plankton , inkluderer disse bitte små organismene også larver av bokstavelig talt millioner av groe, skjelldannelser og andre sjøorganismer, sammen med sporer av sjøgress fra hele verden.

Plankton er mest konsentrert rundt kysten vår. I havner og spesielt i elvemunninger hvor landbruk og kloakk har sine utløp, blir det rikelig med føde hvor slike organismer kan trives. Faktisk er plankton  ofte så tett at den blir synelig om dagen, og kan bli sett lysende på en riktig mørk natt. Alle båter som ferdes i denne ”suppen” av levende materie, kan bli angrepet av groe innen bare noen få uker dersom båten ikke er beskyttet av et effektivt bunnstoff.

Hvis man ser bort fra at groing ser stygt ut, vil groen sørge for at båten din mister fart og kan i ytterste konsekvens føre til at båten blir vanskelig å manøvrere; noe som ikke er en fornøyelse i dårlig vær.

Og dersom dette ikke er ille nok, kan trebåter få store økonomiske tap ved angrep av den fryktede treormen ”Teredo” og ”Gribble”, som kan redusere en solid planke til tremasse på bare noen få måneder. Alle disse problemene kan unngås ved å male båten din med bunnstoff av topp kvalitet; da kan du alltid være sikker på  å oppnå maksimal fart, minimum forbruk av drivstoff og beholde de gode kjøreegenskapene til båten gjennom hele sesongen.

Selvpolerende bunnstoff er det ideelle bunnstoffet for glassfiber, tre og stål og kan brukes ved hastigheter opp til 50 knop.
 

 

 
Din handlekurv
Du har ingen varer i kurven


Krambu for båtfolk!

Nyhetsbrev
 
 
Leverandører:

   

 

 

Bilderesultater for nautec logo

 

  

 

  

  Nav-to-Net Logo

         

Webdesign