Søk
 

TILBUD
GAVETIPS
Vinsj
Baugpropell
Belysning og LED
Båtpleie
Elektrisk utstyr
Fiske
Flagg
Fortøyningsutstyr
Gassutstyr
Kjøling
Koking
Motortilbehør
Måkejagere
Opplagsutstyr
Sikkerhet og flyteprodukter
Spis og drikk
Stiger/plattform
Stoler og bord
Styring - kontrollutstyr
Elektronikk/navigasjon
Teak
Tekstiler
Trimplan
Vannsport og fritid
Varme
VVS
Kjekt å ha

Innlogging

[Du står her: Artikler/Kjøleskap i båt]

Kjøleskap i båt


Det er flere faktorer som er viktig å ta hensyn til når du legger opp til kjøleskap i båten din. Her får du flere tips på hvordan du kan sørge for at kjøleskapet fungerer maksimalt og bruker minimalt med strøm.  


Husk at kjøling alltid er fjerning av varme. Det betyr at det må alltid være god sirkulasjon bak ethvert kjøleskap. Det er et velkjent problem at innebygd kjøleskap i båter så vel som på kjøkkenet hjemme har for dårlig plass og varmen skapet avgir ikke blir transportert bort og temperaturen bak skapet blir høy. Dette gjør at kjøleskapet vil jobbe på høygir hele tiden og dette fører igjen til at skapet bruker mye mer strøm enn nødvendig.

En annen ting som også er svært avgjørende for at et kjøleskap skal kunne fungere maksimalt er hvordan ledningsnettet er lagt opp. Her er det viktig at man opererer med riktig kvadrat på ledningsnettet. Helt bør det være 2.5 kvadrat når du legger opp til et kjøleskap i båt nettopp for å unngå spenningsfall og varmgang i ledninger. Har du ekstra bryter på dash-bord, bør du også bruke relè og styrestrøm.

 

 
Din handlekurv
Du har ingen varer i kurven


Krambu for båtfolk!

Nyhetsbrev
 
 
Leverandører:

   

 

 

Bilderesultater for nautec logo

 

  

 

  

  Nav-to-Net Logo

         

Webdesign